3 Aralık 2012 Pazartesi

Porselen lamina zor bir uygulama mıdır

Porselen lamina zor bir uygulama mıdır



Porselen lamina (Laminate veneer)
Porselen lamina çok kolay bir uygulamadır. Diğer klasik Diş Hekimliği tedavilerine göre dişler hazırlanırken ağız içinde çalışma süresi daha kısadır. Lamine diş adı da verilen bu yöntemde Dişlerin yalnızca ön yüzeyinden hafif aşındırma yapılır, hatta bazı vakalar da dişlere hiç dokunmadan ve hatta anestezi bile yapmadan direk ölçü alınarak laboratuara yollanır. Diş eti seviyelerinde farklılıklar var ise yani bir asimetri söz konusu ise laser ile yada klasik yöntemler ile gingivoplasti yapılarak simetri sağlanır.
Diğer seansta laboratuardan gelen porselen laminaların yapıştırılması işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için çok özel yapıştırıcılar kullanılır. Bonding işlemi hassas bir süreçtir. Yaprak porselen adı da verilen yaprakçıkların bir kez yapıştırıldıktan sonra çok yüksek dayanım kazanır hatta sökülmesi için elmas frezler ile kaldırılması gerekir.
Normal  şartlarda tedavi yaklaşık 3-4 gün ile bir hafta arasında tamamlanır. Yeni dişlerinize alışmanız ve dudakların yeni duruma alışması 1-2 hafta alabiilir.

Porselen dişler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder