3 Aralık 2012 Pazartesi

Laminat Tedavisi Gerektiren Durumlar

Laminat Tedavisi Gerektiren Durumlar


LAMİNAT TEDAVİSİ GEREKTİREN DURUMLAR ; Laminat kaplamalar ( Lamine diş ) estetik diş hekimliği uygulamaları arasında önemli bir yere sahiptir. Çünkü hem mükemmel bir estetik çalışma yapılmasını mümkün kılar, hemde dişlere çok az müdahale edilmesi yeterli olduğu için konservatif bir tedavidir.
Porselen lamina dişler, bir çok durumda dişlere hiç dokunulmadan direk ölçü alarak laboratuara yollanır. Bazı durumlarda ise sadece ön yüzden bir miktar aşındırma yapılır. Dişe çepeçevre küçültme yapılmadığı için konservatif bir tedavi olarak tercih edilir.

Hangi durumlarda Laminate veneer (Laminat  Kaplama) tercih edilir.

Estetik beklentiler doğrultusunda dişlerde renk ve form olarak değişiklikler yapabilmeyi mümkün kılar. Bunu yaparkende dişlere minimum müdahale edilir. Kısaca şu durumlarda tercih edilir
  • Diş Beyazlatma uygulanan ancak sonuç tatmin edici olmayan inatçı renklenmeler de, Örneğin ;bazı şiddetli antibiyotik renklenmeleri veya Kanal tedavisi ypıldıktan sonra rengi koyulaşan dişler gibi sonuç alınamayan vakalar da dişlerin rengini istenilen renge getirmek için,
  • Ortodontik tedavi ile düzeltilmesi gereken ancak hastanın çeşitli gerekçelerle ortodontik tedaviyi istemediği durumlarda çapraşık dişleri düzeltmek için.
  • Florozisli dişlerde
  • Diastema kapatma adı verilen ayrık dişlerin kapatılmasında
  • Bonding ile restore edilemeyen büyük kırıkların tedavisinde
  • Aşınma nedeniyle boyları kısalmış dişlerde
  • Eski dolgular nedeniyle rengi ve yapısı bozulmuş dişlerde
Lamina Dişler  : Laminate veneer, yaprak porselen, yaprak diş, porselen lamina, tırnak diş lamina porselen ve porselen vener gibi tüm isimler aynı tedavi yöntemini işaret etmektedir.
LAMİNAT TEDAVİSİ GEREKTİREN DURUMLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder