3 Aralık 2012 Pazartesi

DİŞ BEYAZLATMA

DİŞ BEYAZLATMA


DİŞ BEYAZLATMA

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR
Diş Beyazlatma Fiyatları 2012Diş Beyazlatmak :  Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler genelde gülümsemekten bile kaçınır bu da başarılı sosyal ilişkilerin en önemli anahtarlarından biri olan hoş bir gülümsemeden mahrum kalmak demektir. Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler için Diş Beyazlatmasayesinde bir kaç ton daha açık dişlere sahip olmak artık hayal değil.
Kişinin kendine olan güvenini olumsuz etkileyen bu durum için öğle tatilinde ziyaret edeceğiniz bir diş hekimi muayenehanesinde 15 dakikada bile şaşrtıcı sonuçları görebilirsiniz.  Ofis tipi diş beyazlatma ( Office Bleaching ) adı verilen bu uygulama ile çok kısa sürede bile gözler görülür derecede beyaz dişlere kavuşabiirsiniz.
Her durumda diş beyazlatmak sonuç veriyor mu.
Bazı ileri derecede antibiyotik renklenmeleri, örneğin tetrasikline bağlı şiddetli renklemeler beyazlatma işlemine cevap vermeyebilir. Bu durum Diş Hekiminiz tarafından size tedaviye başlanmadan önce zaten bildirilir. Böyle durumlarda Laminate veneerler ( Lamina Diş ) ile estetik sonuçlar almak mümkün olmaktadır.
Günümüzde kozmetik ve restoratif materyallerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil, konum bozuklukları artık kader değil. Bunlardan birisi olan Bleaching (renklenmiş dişlerin beyazlatılması), diş beyazlatmak için öbür metodlara kıyasla daha ucuz, hızlı, pratik ve zararsızdır.
Bleaching (Diş Beyazlatma) nedir ve nasıl yapılır?
Diş Beyazlatma dişlerin yapısında meydana gelen farklı tip renklenmelerin giderilmesidir. Mine ve dentinin yapısındaki renklenmeler, çay , sigara gibi etkenler ile oluşan dış tabakadaki renklenmeler gibi polisaj ile yada diş taşı temizliği ile gitmez.
Beyazlatma için uygulanan iki yöntem vardır.

EV TİPİ DİŞ BEYAZLATMA

Bu yöntemde Diş hekiminin ağızdan alacağı ölçü üzerinde şeffaf bir dişlik hazırlanır. Hastanın kendi başına uygulayabileceği bu yöntemdir.
Sizin için özel olarak hazırlanmış özel kalıbın içerisine diş beyazlatıcı jel çok ince bir tabaka olarak yerleştirilir. Beyazlatıcı ajanın konsantrasyonuna göre farklı sürelerde ağızda tutmanız istenir. Bazı jeller gece yatarken takılıp sabaha kadar ağzınızda kalması istenir. Bazı konsantrasyondaki beyazlatma jellerinin gün içinde bir kaç saat kullanılması yeterlidir. Bu şekilde 1 hafta 10 gün civarında kullanım ile yeterli beyazlama elde edilebilir. Bazı durumlarda tedavi süresi uzatılabilir yada jelin daha yüksek konsantrasyonda uygulanması tercih edilebilir.

OFİS TİPİ DİŞ BEYAZLATMA

Bu tür diş beyazlatma Diş  Kliniğinde bir hekim tarafından yapılan beyazlatmadır.
Ağartma için kullanılan beyazlatma ajanı dişler ve diş etleri iyice izole edildikten sonra dişlerin üzerine tatbik edilir. Bu işlemi aktive etmesi için güçlü bir ışık kaynağından faydalanılabilir. Bu işlemde kullanılan beyazlatma ilacının daha yüksek konsantrasyonda olması nedeniyle kısa sürede gözle görülür sonuçlar almak mümkündür. Çoğu vakada öğlen tatilindeki diş hekiminizden randevunuzdan bembeyaz dişlerle ayrılırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder