17 Aralık 2012 Pazartesi

Bonding Nedir ve Nasıl Yapılır

Bonding Nedir ve Nasıl Yapılır




Bonding İle Kırık  Diş Tamiri
Bonding ile kırık diş tamiri
Dişlerdeki ufak çaplı sıkıntıların giderilmesi operasyonuna bonding denir. Bu uygulama yapılırken dişlere, diş minelerine ve diş etlerine hiçbir zarar verilmez. Diş hekimleri bu işlemi gerçekleştirirken o kadar hassas o kadar özenli ve itinalı bir şekilde sanki bir sanat eseri gibi dişleri özel bir aparatla düzeltir ve görünümü güzel ve estetik hale getirir. Bu işlem başlıca:
 Kırık dişlerin onarımında
 Diş aralarının doldurulmasında
 Dişlerin mevcut boylarının uzatılmasında
 Dişlerde ki sarartıları beyazlatmak ve dişlerin rengini düzelmesinde
Bu gibi işlemlerde kullanılır.

Bonding Nedir ve Nasıl Yapılır

Bonding nasıl yapılır?
Yukarda saydığımız işlemleri yapabilmek için kullanılan özel malzemeler diş yüzeyine özenle yerleştirilir. bu kısım diş hekiminin el becerisine göre dişteki soruna göre, örneğin; dişler kısa ise uzatılır, kırık ise tamir edilir, rengi kötü ise beyazlaştırılır ve dişlerdeki estetik sorunlar giderilir.
Bonding uygulaması günümüz teknolojinin en son imkânları ile uygulanır ve oldukça pratik ve kolay bir işlemdir. Bu uygulamaların genelinde diş kaybı hemen hemen hiç yok gibidir.
Bu uygulamalar ağrılı uygulamalar mıdır?
Bu uygulamalarda hastaların çoğu hiçbir anestezi durumuna gerek duymaz ve uygulama oldukça çabuk biter.
Bonding uygulaması sonucu yapılan diş görsel olarak doğal mı görünür?
Evet bu uygulamada diş alanında uzman diş hekimleri tarafından yapıldığı için kesinlikle doğal görünümlü olup ayırt emesi oldukça güçtür. Bu dişleri kullanırken dikkatli kullanmalı ve düzenli temizlenmelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder