3 Aralık 2012 Pazartesi

İmplant diş nasıl yapılır?

İmplant diş nasıl yapılır?



implant dişler
Diş implantı
İmplant, kaybedilen bir organın geri yerine bir şekilde eklenmesine denir. Diş hekimliğinde ise implant diş kökünün taklidini oluşturup kaybedilen dişler yerine aynen köklü bir diş gibi monte edilen sağlam fakat klasik tedavilerden daha pahalı bir uygulamadır. İmplant çene kemiğine bir şekilde yerleştirilir ve bu işleme de implantasyon denir. İmplantlar da içerik olarak titanyumdan yapılır. Suya ve hemen her şeye en çok dayanan metaldir. Bu nedenle implant dişler protez dişler arasında en dayanıklı protez implant olmuştur. En önemli avantajı vücudun kolay kolay reddetmemesidir. Çabuk adapte olur.
İmplantlar sigara ve alkol tüketenlere ve günlük diş temizliğini yapmayan bireylere önerilmemektedir. İlk çıktığı günlere kıyasla ucuz olmasına rağmen yine de bir çok kişiye göre ekonomik sayılmaz ve yapıldıktan sonra da iyi bakım isteyen bir işlemdir. İmplantlar maalesef günümüzde henüz herkesin yaptırabileceği seviyede değildir.
İmplantın uygulama aşamaları nasıldır?
Ön muayene
Operasyon: ( tek tek dişlerin takılmasından ötürü takılacak dişin adedi uygulama süresinde etkindir. Lokal anestezi ile diş eti açıldıktan sonra kemiğe monte edilen İmplant diş , artık o kemikten bir parçaymış gibi monte olur.
İyileşme dönemi: Üç ay içerisinde implant çene kemiği ile adeta birleşir. Hastaya geçici olarak implant üstüne protez yapılır. Ve bu üç ay sürekli gözetim altında tutulur.
İkinci parça dâhil oluyor: iyileşme döneminin akabinde ikinci parça dahil olur. Porselen Köprü ya da protez bu kısmın üzerine olacaktır.
Protez yapımı: çene ile bütünleşen implantlar, tamamen birleşince artık üzerine protezler yaptırılır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma   |  Porselen Lamina |   Evde Diş Beyazlatma  |   Lazer dolgu   |  Kanal tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder