3 Aralık 2012 Pazartesi

Diş Çürümesi Ve Flor

Diş Çürümesi Ve Flor


Diş Çürümesi Ve Flor



Yaklaşık 20 yıl kadar önce, Florun ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları Flor miktarı yetersiz olan içme sularına Flor ekleyerek yaptıkları çalışmalarda çürük sayısında önemli mikttarda azalma tespit ettiler. Günümüzde bu araştırmaların sonucu olarak içme suyuna diş macunlarına ve okul sularına Flor ekleyerek özellikle çocuklarda, dişlerin gelişimi esnasında alınan Florun mine’nin yapısına geçmesi çürüğe karşı sürekli bir koruma sağlar.
Diş macunlarının içinde bulunması lokal olarak mine yüzeyinde koruma sağlar. Çocuklar için üretilen diş macunlarında florun yanı sıra çeşitli tatlandırıcılar katılarak onlar için daha cazip hale getirilmeye çalışılır..
Flor kullanımına dair arştırmaların sonuçları o kadar etkileyicidirki, artık sadece diş macunları değil bazı içme suyu kaynaklan da florid içerir.Toplum ağız diş sağlığını korumak için, Flor ucuz, güvenilir ve etkilidir. Yine de, insanların çok azı florlu su içmektedir. Buna ek olarak, diş hekimi ya da doktor reçetesiyle verilen flor damlaları ya da tabletleri özellikle minenin gelişimi safhasında mineye bağlanarak fayda sağlar.
Büyük yaştaki çocuklar, ergenler ve erişkinler diş çürümesine en duyarlı olanlardır. Bunlar için, diş hekimi tarafından uygulanacak flor tedavisi kadar, florlu ağız çalkalama sulan (diş suyu) da yararlı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder